Over ons_3

Pieter de Lange

Theo Brok

Pieter startte zijn muzikale carrière in de jaren 60 van de vorige eeuw. Hij bespeelde de basgitaar in verschillende beatorkestjes o.a:  Formation 2-2-1; The Skemps samen met Henny Vrienten †; Sound Specials; The All Stars en Chinchilla. In die tijd werd veel opgetreden in soosclubs en dancings. Langzaam maar zeker kwam Pieter meer en meer met de jazzmuziek in aanraking. 
Hij speelde in verschillende big band’s en andere jazzorkesten waaronder het jazzy amusementsorkest Ebb-Tide waarvan hij 20 jaar deel uitmaakte. 
Dat was de periode dat hij overstapte naar de contrabas. Hij kreeg les van de beroemde bassist Hein van de Geyn. Zijn liefde voor de jazzmuziek groeide en na 11 jaar met het New Orleans Jazztrio The Buddy’s te hebben gespeeld gaat hij nu aan de slag met het Jazzy Trio the Buddy’s. Omdat vrijwel akoestisch gespeeld wordt komt zijn contrabas geheel tot zijn recht hetwelk ook weer een swingende oppeppende rol heeft op het musiceren van Jelle en Theo. Bij sommige langzame ballads komt ook de strijkstok van pas. 
Pieter speelt ook nog met enkele andere formaties.

Op 23 jarige leeftijd startte Theo zijn muzikale carrière met een studie op klarinet. In de loop der jaren, via een ware zoektocht, is zijn muzikale interesse radicaal verschoven van klassiek (harmonie) naar big band, soul en jazz. Het lidmaatschap als 1e klarinettist van de  Koninklijke Harmonie Orpheus moest eraan geloven. Al jarenlang speelt hij de tenorsax binnen de swingende saxsectie van de Mid West Band.
Van 2004 tot 2011 speelde hij mee in de Groove Machine (een vette soul/funk band met vocals en 3 blazers). Deze band kende spetterende party-optredens waarbij hij de saxofoonpartijen voor zijn rekening nam. 
Via diverse orkestjes kwam hij in aanraking met de New Orleans stijl.
In oktober 2011 werd, onder zijn leiding, de Jazzy Swing Collection opgericht waaraan hij 10 jaar werkte. In november 2021 is dit orkest opgeheven.
Het New Orleans Jazztrio was 11 jaar lang (2008-2019) een prachtige mogelijkheid om de New Orleansmuziek uit te dragen. 
Thans is hij met het Jazzy Trio the Buddy’s een nieuwe muzikale weg ingslagen.