Historie

Het ontstaan van het New Orleans Jazztrio the Buddy's

In het najaar van 2008 ontmoetten Jos Koster † en Theo Brok elkaar tijdens een partijtje biljart. De ontdekking dat beiden muziek maakten was reden om samen wat te spelen. Jos op de banjo en Theo op de klarinet. We wilden een trio oprichten en nadat Pieter de Lange als bassist toetrad startte het New Orleans Jazztrio the Buddy’s.

Over Jos Koster die 9 augustus 2021 helaas kwam te overlijden nog het navolgende. Jos was naast oprichter van het trio tevens de grote leermeester m.b.t. de New Orleans Jazz. Een meester op de banjo met voortreffelijke solo’s waarbij hij subtiel prachtige melodielijnen soleerde. Jos speelde tot en met het 10 jarig bestaan wat gevierd werd op 5 mei 2019.

Jos Koster geconcentreerd op zijn spel.
Het 1ste optreden in wijkcentrum Pannenschuur in Oisterwijk.

Openbare repetities in/bij Boshuis Venkraai

5 mei 2016 ~ 5 jaar Boshuis Venkraai

Aanvankelijk werd wekelijks gerepeteerd in de huiskamer bij Theo. Altijd met koffie en gevulde koeken.
Vanaf mei 2011 togen we wekelijks naar het gezellige Boshuis Venkraai. Altijd gezellig ‘s-zomers buiten en ‘s-winters binnen. Prachtige ervaringen met muziek en dans. Dit was een duidelijke win-win situatie: de aanloop in het Boshuis was prima en voor het trio leverde het menig optreden op.  Na 5 jaar openbaar repeteren hebben we dat dan ook uitgebreid gevierd met een prachtig optreden op een aanhangwagen tegenover het zonovergoten terras. Vermeldenswaardig is dat toen Thom van Rooij † ook enkele liedjes heeft meegezongen.
Maar liefst 13 jaar lang hebben we daar elke week gespeeld tot groot genoegen van een  schare vaste fans en altijd ook veel toevallige voorbijgangers. 

De CD Hold Me

Frans de Bruin (r) ontvangt het 1ste exemplaar van de CD Hold Me

Binnen 1 jaar na de oprichting werd besloten om een CD op te nemen. Maar liefst 22 nummers werden door en door gerepeteerd . In de muziekkamer van Frans de Bruijn in Moergestel werden de nummers opgenomen. 
Het resultaat was prachtig en we besloten de CD feestelijk te presenteren tijdens één van onze optredens in voormalig restaurant Tiglio aan de Lind te Oisterwijk. Eigenaar Bart van Rooij verleende zijn volle medewerking en Frans de Bruijn (toenmalig directeur van Cultuurcentrum de Tiliander in Oisterwijk) was bereid het 1ste exemplaar in ontvangst te nemen. 

Het 10 jarig bestaan

Ook het 10 jarig bestaan van het New Orleans Jazztrio was een reden voor een feestje. Omdat veel toeschouwers verwacht werden huurden we de Tuinzaal van Klein Speik aan de Bosweg in Oisterwijk. Onder overvolle belangstelling en volgens een vooraf ontwikkeld draaiboekje vierden we dit feestje. 

Optredens met invallers en einde van het trio en de doorstart met het Jazzy Combo the Buddy's

In de periode 2018-2019 diende, nadat Jos Koster stopte met the Buddy’s,  vaak met een invaller gespeeld te worden. 
Op gitaar speelden Herman Mutsears † en Ad van Gestel † een belangrijke rol. Herman geprezen om zijn swingende solo’s op de gitaar en Ad vanwege zijn gitaarspel en de vocale hoogstandjes. Later in 2019 tot juni 2023 kwam Jelle Posthumus het trio versterken. 
Door al deze wisselingen verschoof het repertoire stilaan van de New Orleans jazz naar ook meer swing en populaire jazz. Nadat Jelle stopte met het trio was er geen mogelijkheid meer om als trio verder te gaan. De doorstart werd gemaakt met Jules Laarhoven op gitaar en Harwin Torremans op drums en zang.